les 1les 2les 3les 4les 9les7kamp 4kamp 6kamp 12kamp 2kamp 10kamp 18kamp 21les 10les 12kamp 46kamp 42kamp 50kamp 26kamp 35


Al onze activiteiten vinden plaats in een gemoedelijke en ontspannen sfeer aan de Pauwhoevestraat in Kontich. De nadruk ligt op plezierig leren, leuk samen zijn met je paard of pony, vriendjes en vriendinnetjes. Kinderen leren bij ons paarden verzorgen, leiden, begrijpen en berijden. We houden de groepen bewust klein voor het comfort van iedereen.


Leren paardrijden
Leren paardrijden staat bij ons niet gelijk aan rondjes achter elkaar lopen in een piste. De beginner leert eerst tijdens de privélessen aan de longe (lang touw) een goede ontspannen zit en houding aan, wat zowel het comfort van het paard als de ruiter ten goede komt.. Daarbij worden de hulpen om met het paard te communiceren aangeleerd. Tenslotte leren we het paard te sturen. Deze volgorde is heel belangrijk om geen verkeerde of gespannen zithouding aan te leren.
Tijdens de lessen zorgen we voor voldoende plezier en afwisseling, door de kinderen vertrouwens- en evenwichtsoefeningen aan te leren op het paard. In een tweede fase krijgen de ruiters les in kleine groepjes om het paard te leren sturen en om de hulpen uit te breiden en te verfijnen. In deze lessen kan veel aan bod komen. Beginnende dressuuroefeningen, zelfstandig leren rijden weg van de kudde, eenvoudige springoefeningen, obstakeloefeningen,…enz. We houden rekening met het niveau van de ruiter en zorgen voor voldoende afwisseling en uitdaging. Hoe meer ervaring de ruiter heeft, hoe meer er in functie van specifieke vragen en leerprocessen les gegeven kan worden.


Lessen
Er zijn groepslessen en privélessen op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag.
We werken met 2 lesseizoenen: van maart tot eind juni en van september tot eind november.
Prijzen van seizoensabonnementen op aanvraag.
Iedereen die wil komen rijden, moet lid worden van de VZW.
Er wordt altijd met een veiligheidshelm gereden. Voor de rest raden we een gemakkelijk zittende broek aan, zonder te veel naden (gemakkelijkst is een rijbroek), en rijlaarzen of korte laarsjes.
Neem contact op met één van de lesgevers op de contactpagina en je ontvangt alle verdere info.

Kampen
Tijdens de kampen zijn de lessen op dezelfde manier opgebouwd. We schenken veel aandacht aan werken in kleine groepjes. Per groep van ongeveer acht kinderen zijn er twee lesgevers. Er komen veel extra's aan bod. Tijdens een kamp is er tijd om de paarden echt goed te leren kennen. We leren de paardentaal begrijpen door te kijken hoe het paard zich in een kudde gedraagt, we laten onze paarden aan de hand volgen, we leren over verzorging, zadels en hoofdstellen. Ook voltige, wandelingen, springen en spelletjes te paard komen aan bod. Er wordt afgewisseld tussen praktijk en korte theorielesjes.
Tijdens de dag steken we de handen uit de mouwen en helpen we hier en daar een klusje opknappen of mest opruimen. Het hoort er allemaal bij als je met paarden wil werken!