Skippie

Lino

Suzy

Wiske

Flame

Ziezo

Ocean

Missy

 

Een voorstelling van pony's en paarden:

Skippie
Hallo, ik ben Skippie! Ik ben een haflinger, net als Suzy. Wij zijn beste maatjes.
Ik ben de enige ruin tussen de merries. Samen met Dotje zijn we de jongsten van de kudde. Ik ben dan ook heel speels: ik kom altijd nieuwsgierig naar je toe. Als je met mij bezig bent, vind ik het leuk als je duidelijk aangeeft wat je wil dat ik doe. Want ik moet nog veel leren! Soms toon ik dat ik iets niet fijn vind, dan durf ik wel eens happen. Borstelen vind ik bijvoorbeeld niet leuk. En als ik aan het eten ben, word ik niet graag gestoord. Ik kan wel eens koppig zijn en me sterk maken, dat zijn mijn typische haflingerstreken ;-) Maar eigenlijk ben ik heel vriendelijk van aard, als je de tijd neemt om me beter te leren kennen, zal je me vast een schatje vinden!

Lino Bwp merrie 8/05/2007
Ik ben Lino van de Tolhuishoeve maar mijn baasje noemt mij
meestal poppie. Waarschijnlijk omdat ik van een knuffel hou
en met mij alles kan gedaan worden. Alleen tijdens de les kan ik soms
een beetje te enthousiast zijn en durf ik mijn ruitertjes eens te testen om
te zien of ze al iets hebben bijgeleerd 😉.
Ik ben als veulen gekocht door Natasja. Zij heeft me alles geleerd en me verteld dat ik
een heel makkelijk paardje ben met een hart van goud😍. Ik hoop je snel te
leren kennen om samen leuke tijden te beleven.

Suzy (°2005)
Suzy is een haflinger. Ze is een lieve, rustige pony en heel geschikt om te leren paardrijden. Je moet wel duidelijk je ruimte innemen bij haar, anders durft ze al eens op tenen gaan staan.

Wiske Mini-Shetlander
Wiske hebben we gekregen van buurman Ludwig. Zij is een goede leerpony, ook al kan ze soms wat koppig zijn.  Haar specialiteit is onder de draden door kruipen! Ze is dol op eten, maar in de zomer mag ze niet te veel gras eten, want dan wordt ze ziek.

Flame °1997 Ras onbekend
Flame stond op een manège in Brasschaat. We hebben haar kunnen adopteren. Ze moest wel even wennen aan haar vrijheid en het leven in een kudde, maar voelt zich ondertussen helemaal thuis. Ze heeft grotendeels de rol van Flash als alfa-merrie overgenomen. Flame is rustig ingeslapen in het najaar van 2023. Ze heeft een mooi leven gehad bij ons.

Ziezo °05/06/2004
Ziezo is een mooie KWPN merrie met veel pit. Haar opa, Heartbreaker, en papa, Sibon W, waren internationale springkampioenen. Zijzelf is goed in dressuur en kan ook springen. Ze meet 1.56m, dus al een paard. Daarom is ze eerder voor de gevorderde ruiters geschikt. Ziezo is heel lief, heeft graag aandacht en heeft genoeg beweging nodig. Ze laat zich in de kudde niet rap doen en zal altijd een van de eerste bij het eten zijn. Als ze eenmaal in de piste staat, is ze een en al aandacht. Ziezo is een super paard, werkt graag voor je en als je haar eenmaal goed kent, kun je alles met haar. Ze komt graag eens knuffelen en snuffelen. Ze is een gevoelig paard maar is voorzichtig voor de ruiters in de buurt (of op haar rug). Ziezo is op de Paardengek sinds 15 december 2018. Ze werd onmiddellijk verwelkomd door Suzy 😊.

Ocean, Volbloed merrie, °16/02/2016
Ocean is een Engelse volbloed met veel pit, ze is geschikt voor gevorderde ruiters. Eens je het vertrouwen hebt gewonnen van Ocean, is ze mega lief en aanhankelijk. Ocean is een snel paard en houd van galopperen omdat ze vroeger in Engeland een racepaard was, galop is overduidelijk haar lievelingsgang. Ocean moet nog veel leren maar je kan ook veel van haar leren!

Missy
Missy is een lieve merrie, ze is een Welshpony en heeft een echt stamboom!
Haar beide ouders lopen in de dressuur, Missy zelf is eerder een recreatiepaardje. Ze maakt graag eens een sprongetje en doet altijd haar best tijdens het grondwerken. Daarnaast durft ze alleen op buitenrit en als we in groep gaan gaat ze het liefst vooraan. Ze is dus best een stoere pony.😎 Oorspronkelijk komt ze helemaal uit Engeland, ze heeft dus jammer genoeg in het verleden al veel verschillende baasjes gehad. Hierdoor kan ze soms wat wantrouwig en onwennig reageren, maar ze zal zelden iets verkeerd doen! Je moet haar gewoon de tijd geven je beter te leren kennen. Missy heeft een uitgesproken karakter, als ze iets moeilijk vind of een mindere dag heeft zal ze dit zeker tonen.