knabbel

lino

naomi

Suzy

Flash

Flame

Flash

Irena

Irena

 

Een voorstelling van pony's en paarden:

 

Melanie, Belgische WarmbloedPony, 13/05/2008
Melanie met haar eeuwig jeugdige jonge hoofd!
Haar volledige naam is ‘Melanie van het Harteveld’
Ze doet alles graag: dressuur rijden, een beetje springen, spelletjes spelen, op buitenrit gaan!
Melanie houdt niet zo heel erg veel van intens knuffelen,
Wel van (gezonde!) snoepjes; stukjes wortel en appel, paardensnoepjes is alle geuren en smaken,
Zelfs de snoepjes met knoflooksmaak lust Melanie!

Lino Bwp merrie 8/05/2007
Ik ben Lino van de Tolhuishoeve maar mijn baasje noemt mij
meestal poppie. Waarschijnlijk omdat ik van een knuffel hou
en met mij alles kan gedaan worden. Alleen tijdens de les kan ik soms
een beetje te enthousiast zijn en durf ik mijn ruitertjes eens te testen om
te zien of ze al iets hebben bijgeleerd 😉.
Ik ben als veulen gekocht door Natasja. Zij heeft me alles geleerd en me verteld dat ik
een heel makkelijk paardje ben met een hart van goud😍. Ik hoop je snel te
leren kennen om samen leuke tijden te beleven.

Naomi (°2009)
Ze is half tinker, half warmbloed. Het is de jongste van de groep, maar ze heeft toch haar plaatsje in de kudde gevonden. Ze houdt van koekjes, wortels, gepoetst worden,...
En voor een ritje is ze ook altijd te vinden!

 

Suzy (°2005)
Suzy is een haflinger. Ze is een lieve, rustige pony en heel geschikt om te leren paardrijden. Je moet wel duidelijk je ruimte innemen bij haar, anders durft ze al eens op tenen gaan staan.

 

 

Wiske Mini-Shetlander
Wiske hebben we gekregen van buurman Ludwig. Zij is een goede leerpony, ook al kan ze soms wat koppig zijn.  Haar specialiteit is onder de draden door kruipen! Ze is dol op eten, maar in de zomer mag ze niet te veel gras eten, want dan wordt ze ziek.

 

Flame °1997 Ras onbekend
Flame stond op een manège in Brasschaat. We hebben haar kunnen adopteren. Ze moest wel even wennen aan haar vrijheid en het leven in een kudde, maar voelt zich ondertussen helemaal thuis. Ze heeft grotendeels de rol van Flash als alfa-merrie overgenomen.

Indy
Indy is een kruising Fjord-Haflinger. Ze heeft het uiterlijk van een Haflinger, met heel mooie lange manen. Het koppige maar moedige karakter en de aalstreep op haar rug heeft ze van de Fjord. Ze is ondertussen bijna 16 jaar. 
In haar jonge jaren heeft ze veel meegemaakt: de vorige baasjes hebben haar van het slachthuis opgepikt, kort daarna is ze een ongeboren veulentje verloren maar nadien is ze gelukkig altijd goed verzorgd geweest. Indy is een heel slim paardje waar je veel van kan leren en waar je heel veel plezier aan hebt. 

 

Hara °03/02/2011
Hara is een hele lieve haflinger. In de omgang is ze echt super braaf maar zoals de meeste haflingers heeft ze soms ook haar eigen willetje. Tijdens het rijden kan ze je soms een beetje uittesten. Ook vindt ze het heel leuk om eens een ritje buiten te maken of te springen. Je kan haar in de piste rijden zonder kopstuk en ze kent enkele kunstjes. Die laat ze graag zien, in ruil voor snoepjes, wortels, appels en aandacht 😊.

 

Ziezo °05/06/2004
05/06/2004
Ziezo is een mooie KWPN merrie met veel pit. Haar opa, Heartbreaker, en papa, Sibon W, waren internationale springkampioenen. Zijzelf is goed in dressuur en kan ook springen. Ze meet 1.56m, dus al een paard. Daarom is ze eerder voor de gevorderde ruiters geschikt. Ziezo is heel lief, heeft graag aandacht en heeft genoeg beweging nodig. Ze laat zich in de kudde niet rap doen en zal altijd een van de eerste bij het eten zijn. Als ze eenmaal in de piste staat, is ze een en al aandacht. Ziezo is een super paard, werkt graag voor je en als je haar eenmaal goed kent, kun je alles met haar. Ze komt graag eens knuffelen en snuffelen. Ze is een gevoelig paard maar is voorzichtig voor de ruiters in de buurt (of op haar rug). Ziezo is op de Paardengek sinds 15 december 2018. Ze werd onmiddellijk verwelkomd door Suzy 😊.