Paardengek! vzw (organigram)
VLP Clubnummer 1491
Maatschappelijke zetel: Kapelstraat 22 • 2550 Kontich
KBC: BE09 7310 1401 5057
Adres activiteiten: Pauwhoevestraat • 2550 Kontich
VLP logoVLP logo

De Panathlonverklaring over ethiek in de jeugdsport is een belangrijk charter rond de rechten van het kind in de sport. Alle kinderen hebben het recht sport te beoefenen, zich te vermaken en te spelen, in een gezonde omgeving te leven, waardig behandeld te worden.

Bike Van Ham • Tel. 0486 89 81 01 • bikevanham@hotmail.com
Zo lang ik me kan herinneren ben ik al dol op paarden! Toen ik 8 jaar was mocht ik eindelijk leren rijden in de manège.
Een eigen paard was toen mijn absolute droom en na lang zeuren, kreeg ik op m'n 12de m'n eerste paard: een volbloed, waar ik veel van geleerd heb. Ik wilde m'n paard niet op stal in een manège zetten, dus ik heb van in het begin gekozen voor een natuurlijke manier van huisvesting: op de wei met schuilstal en 24 uur per dag buiten kunnen lopen.
Ik heb een tijdje LRV gereden, maar de competitieve instelling daar beviel me niet, ik ging liever wandelen in de bossen en nam enkele keren privéles. Paarden in de krul trekken was ook niet aan mij besteed.
Door het boek 'Natuurlijk Paardrijden' van Klaus Ferdinand Hempfling ging er een volledig andere wereld voor mij open!
Omgaan en rijden met je paard zonder dwang en in volledige harmonie..., dat was wat ik wilde! Vanaf dan heb ik me verdiept in 'Natural horsemanship'! Ik heb verschillende cursussen gevolgd, oa bij Johan Miesen, Inge Teblick en Terra Natura. Lesgeven is mijn passie en ik haal veel voldoening uit het aanleren aan anderen hoe je op een paardvriendelijke manier kan omgaan en rijden met je paard.


Ine • Tel. 0488 44 56 56 • ine.p@hotmail.be
Als klein meisje was ik helemaal gefascineerd door paarden, maar ik mocht pas beginnen met paardrijden vanaf mijn 12de. De eerste jaren heb ik op verschillende maneges gereden. Op mijn 15de kwam mijn huidige paard Massimo op mijn pad. Hij was toen een mensenschuwe jaarling en ik een tiener die enkel wat rijervaring had met manegepaarden. Door hem ben ik mij gaan verdiepen in grondwerk. Hierdoor heb ik zijn vertrouwen kunnen winnen en zijn we nog steeds onafscheidelijk. Hij is ook het eerste paard waarmee ik bitloos ben beginnen rijden. Ondertussen doe ik alles zo natuurlijk en paardvriendelijk mogelijk. Ik train mijn eigen paard nog steeds uitsluitend bitloos, besteed ik veel aandacht aan mijn eigen lichaamstaal en doe ik veel grondwerk. Ook qua huisvesting, voeding en verzorging doe ik alles zo natuurlijk mogelijk. Zo woont Massimo in een paddock paradise, eet hij uitsluitend ruwvoer en bekap ik zijn hoeven zelf.
Dierengedrag en het trainen van dieren heeft mij altijd aangetrokken. Ik ben hier niet alleen in mijn vrije tijd mee bezig, maar ik heb ook mijn studies gekozen met het oog op deze interesses. Zo heb ik een bachelor behaald in de Agro- en biotechnieken optie dierenzorg. Naast training en gedrag heb ik nog een andere grootte passie, namelijk het bekappen van paardenhoeven.
Mijn kennis over paardvriendelijk rijden en omgaan met paarden geef ik met veel plezier door tijdens mijn lessen.